Hoe werkt het?

Wanneer u van plan bent uw woning te gaan isoleren dan betekent dit dat u veel geld kunt besparen op de energierekening. Tevens zorgt isolatie ervoor dat uw woning meer waard wordt wanneer u het zal willen verkopen. Daarnaast is isolatie van een woning ook iets dat ten goede komt aan het milieu, u stookt namelijk veel minder gas!

Over het algemeen zijn het vooral de oudere huizen waarbij isolatie de energierekening en het wooncomfort zeer ten goede komt. Dit soort huizen hebben vaak te maken met enkele beglazing, oude (houten) vloeren en tochtige kozijnen en gevels. Allemaal factoren waar door er energie kan ontsnappen en dus uw energierekening oploopt.

Om dit te voorkomen kunt u tal van maatregelen nemen om uw wooncomfort te verhogen en uw energie uitgaven te verlagen. Spouwmuurisolatie 

Eén van de meest rendabele manieren van isolatie is de spouwmuur isolering. Een spouwmuur is vooral te vinden in woningen gebouwd tussen 1920 en 1980. En is kortgezegd een muur met een open ruimte met een binnen- en buitenmuur. Daartussen is dus ruimte dat opgevuld kan worden met isolatiemateriaal in de vorm van isolatieparels en -korrels, glas- en steenwol of pur en isolatieschuim.

Glasisolatie
Glasisolatie is vooral in te zetten wanneer u de warme lucht in uw woning wenst te houden. Het is ten zeerste aan te raden wanneer u over enkele beglazing beschikt dit te laten vervangen door dubbel glas. Dubbel glas is er in Hr + en Hr ++ te verkrijgen.

Dakisolatie 
Ongeveer 35% van de warmte verlaat uw woning via het dak (warmte stijgt namelijk op). Uiteraard kunt u dit verminderen door isolatiemateriaal aan te brengen. Dit kan op zowel de binnen- als de buitenkant van het dak. Met het isoleren van uw dak verbeterd u aanzienlijk het wooncomfort doordat bijvoorbeeld een zolder leefbaar wordt. Daken worden voornamelijk geïsoleerd met glas- en steenwol en de kieren met Pur schuim. 

Geluidsisolatie
Niets is zo vervelend als geluidsoverlast hebben. Binnenshuis kunt u veel oplossen door een goede isolatie. Kritieke punten zijn spleten en kieren bij ramen en kozijnen. Vaak lost pur of kit dit probleem op. Echter kan het probleem aanzienlijker zijn. Wacht in dat geval niet en laat u voorlichten door een professionele isolatiebedrijf. 

Kruipruimte isolatie 
Wat u niet moet vergeten is een goede kruipruimte isolatie. Dit voorkomt dat de kou van onder het huis via de vloer de kamer in trekt. Daarnaast is het ook belangrijk dat u ervoor zorgt dat er kruipruimte ventilatie is. Let er dus goed op dat uw kruipruimte op de juiste manier geisoleerd wordt zodat er nog voldoende ventilatie is om schimmels en rotting te voorkomen. Laat u informeren door een gespecialiseerd isolatiebedrijf.

Vloerisolatie 
Warmte trekt ook weg door de spleten in uw vloer en dat voelt u ook in uw portemonnee, of zelfs aan uw lichaam. Het kan namelijk zo zijn dat u ook last heeft van koude voeten. Om een vloer te isoleren moet u wel beschikken over een kruipruimte. Isolatiemateriaal, zoals Pur, wordt aan de onderkant van uw vloer gespoten. Beschikt u niet over een kruipruimte, dan is het alternatief om isolatie materiaal aan te brengen onder uw bestaande of nieuwe vloer.

Het isoleren van uw woning zal te allen tijde een positieve investering zijn. Niet alleen omdat uw energie uitgaven minder worden en uw woongenot zal toenemen, maar ook vanwege de waardestijging van uw woning die u met isolatie realiseert. Het is namelijk zo dat u met goede isolatie uw woning kan voorzien van een beter energielabel. Zo heeft u er tijdens de verkoop van uw woning ook nog altijd plezier van!

Dus heeft u een woning die niet voldoet aan uw wooneisen. Te koud, of te luidruchtig? Denk dan eens aan het isoleren van één of meerdere vertrekken.

Verschillende soorten opdrachtgevers 
Op deze website maken wij onderscheid tussen zakelijke klanten en particulieren. Bij de aanvraag zal dit aan u worden gevraagd, zodat wij de juiste isolatiebedrijven voor u kunnen selecteren.

Op deze website kunt u offertes vergelijken van verschillende isolatiebedrijven voor onder andere:

Bent u er al over uit? Vraag hier direct gratis offertes aan voor uw isolatie.


Bent u een isolatiebedrijf? Zie hieronder voor meer informatie

Hieronder in de afbeelding wordt eenvoudig voor u uitgelegd hoe deze vergelijkingssite werkt.

Happy To Serve-How-It-Works

Meld u snel aan en ontvang vandaag nog aanvragen op maat!

Vind nu nieuwe klanten!